DEL

En ny "smøringskrem" ment for intimbruk er nå å få kjøpt hos Kama Cream.

Kremens oppfinner - en kvinne fra Colorado i USA kalt Shadi Ramey - sa at hun ikke tidligere hadde tenkt på ingrediensene i vanlige "smøremidler" før hun oppdaget at hun kunne lage dem selv.

Som en selvutnevnt kulinarisk antropolog er Ramey lidenskapelig opptatt av mat - og helse. Som et ledd i sin store dedikasjon for plantebaserte produkter er hun altså også blitt skaperen av en intimkrem basert på hamp.

Hun kan skilte med at alle de fem ingrediensene er økologiske og GMO-frie (noe som gjerne er veldig viktig for amerikanere): Økologisk kokosolje, avokadoolje, sheasmør, kakaosmør og hampfrøolje. 

Som en vaskekte gründer har hun selvfølgelig også testet kremen selv, og mener at den er bedre enn de produktene hun tidligere har brukt. Hun bestemte seg for å markedsføre den, og dermed var Kama Cream født, med et døpenavn inspirert av det sanskritiske ordet for glede eller lyst. 

Giftig?

Etter å ha gravd dypere i ingredienslisten på de kremene hun ellers ville kjøpt, ble hun enda mer overbevist om at prosjektet hennes var "liv laga".

"Kunnskap er makt, men det kan også gjøre vondt. Noen av produktene består bare av  syv ingredienser, men når disse er adrenal, hormoner eller menstruasjonsregulerende ... altså biprodukter fra olje- og gassindustrien som ikke bør brukes på huden eller på innsiden av kroppen vår - eller våre intime, mest dyrebare deler av oss selv.

Hun mener det er sjokkerende at "[vi] har disse intime opplevelsene med giftige kjemikalier."

Makt til godhet

Ramey ønsker ikke å kalle Kama Cream et "smøremiddel", delvis fordi det krever en mer kostbar lisensiering, men også fordi hun mener navnet "insinuerer noe som må fikses". Hun foretrekker ideen om å forbedre seg i stedet for å fikse.

Hun tror mye på sitt eget produkt. "Det finnes ingenting som ligner. Det er som pisket smør som smelter når du legger det på," sier hun og legger til at hamp - nøkkelbestanddelen - er "den mest fantastiske planten på planeten".

Det dyrevennlige produktet er også mer miljøvennlig enn mange av sine konkurrenter, med én prosent av salgsinntektene øremerket opprydding etter miljøskader. I produksjonen blir i tillegg blir alt avfall kompostert og resirkulert. Firmaet er også både eid og drevet av en kvinne.

Ramey sier: "Jeg bruker det som en kraft for godt og som en direkte handling mot disse store selskapene som etterhvert har begynt å definere sexlivene våre."

Kanskje på tide å ta sexlivet til neste, plantebaserte nivå?