Hjem Mat Ny vegansk ost inntar butikkene

Ny vegansk ost inntar butikkene

Fra og med 18. september blir det lettere å få tak i plantebasert ost i dagligvarebutikken - Synnøve Finden lanserer nemlig to veganske oster til høsten!

1513
0
DEL
Synnøve Finden kommer med to oster i serien Go' Vegan: en i skiver og en revet. Pressebilde/Synnøve Finden
Om kun et par uker blir ostene Go’ Vegan å finne hos Rema 1000 og Meny. Hos Spar, Bunnpris og Joker er det frivillig listing, så her må du be butikkene ta de inn.

Jane H. Johansen, bloggeren bak Veganmisjonen.no, avslørte ostenyheten fredag forrige uke. På bloggen skriver Jane at hun selv har vært med på å utvikle ostene sammen med Synnøve Finden.

Osten kommer i to varianter: en i skiver og en revet. Begge pakningene er på 200 gram. Nøyaktig pris er ikke bestemt enda, men Synnøve Finden lover at ostene skal koste under 50-lappen.

Begge ostene er basert på stivelse fra potet, mais og ris. I tillegg finner du kokosolje, risprotein og vegetabilsk fiber på ingredienslista og produktene er tilsatt B12 og kalsium. Begge Go’ Vegan-produktene er også helt frie for gluten, soya, palmeolje og GMO.

Preben Orwen, kategorisjef i Synnøve Finden, forteller at osteprodusenten lanserer produktene for å forbedre det veganske utvalget i dagligvarebutikker.

– Vi ser at stadig flere nordmenn søker en vegansk livsstil, men at utvalget innen veganske alternativer til ost har vært for dårlig og dyrt. Dette ønsket vi å gjøre noe med!

Synnøve Finden utelukker ikke å satse på mer veganske produkter i fremtiden, men kan ikke fortelle oss om det blir noen flere veganske nyheter å se i butikkhyllene utover høsten.

 – Vi vurderer andre kategorier også, men det er for tidlig å avsløre noe her, sier Orwen.